NANO материал: антибактериална полипропиленова прежда

МАТЕРИАЛ С НАНОАГЕНТ - плетен със специално полипропиленово/полиестерно влакно, обработено с антибактериална антивирусна добавка на основата на сребърни йони. Той предотвратява развитието на бактерии и вируси, намалява неприятните миризми и осигурява хигиенична свежест. Той не е вреден за хората и околната среда.

 

МАТЕРИАЛ С НАНОАГЕНТ - плетен със специално полипропиленово/полиестерно влакно, обработено с антибактериална антивирусна добавка на основата на сребърни йони. Той предотвратява развитието на бактерии и вируси, намалява неприятните миризми и осигурява хигиенична свежест. Той не е вреден за хората и околната среда.

STOP MICROB

PROLEN® SILTEX е специална полипропиленова прежда, обработена с постоянна антимикробна добавка на основата на сребърни йони.
PROLEN® SILTEX е ефективен срещу развитието на бактерии и намалява активността на вирусите, като спомага за намаляване на неприятните миризми и поддържане на хигиенна свежест.

Антибактериалното действие на среброто е известно от много векове. Сребърните йони предотвратяват развитието на бактерии, намаляват неприятните миризми, поддържат биологичния баланс на кожата и придават на продукта хигиенична свежест по време на спорт и развлекателни дейности. Тъй като бактериостатичният агент се нанася върху сърцевината на преждата, а не върху повърхността, той не мигрира извън тъканта и остава трайно в нея дори след многократно пране. В допълнение към антибактериалната си активност Prolen® Siltex има висока антивирусна активност.

PROLEN® SILTEX е разработен за бельо, спортно и работно облекло, чорапи, пълнежи за обувки, спално бельо, подплати и тапицерии за защита в среда, която изисква високи хигиенни стандарти.

Сертификати и протоколи от изпитвания

Антибактериалните свойства на Prolen® Siltex са потвърдени чрез лабораторни тестове съгласно стандарта AATCC TM 100: 2012 (тествани за Escherichia Coli, Klebsiella pneumoniae и Staphylococcus aureus > 99% намаление)

Антивирусните свойства на Prolen® Siltex са потвърдени с протокол за изпитване съгласно ISO 18184: 2019 (тестван срещу SARS-CoV-2 с >99% намаление и грипен вирус подтип А H1N1 с >99% намаление).

PROLEN®SILTEX отговаря на изискванията на Oeko-tex® Standard 100, Приложение 6 - Продукти от клас 1 за кърмачета.

STOP BACTERIA STOP BACTERIA

 

ТРЕВИРА БИОАКТИВНА АНТИМИКРОБНА МАРКА

Trevira Bioactive е в основата на вещества с трайни биоактивни свойства. Тези свойства предотвратяват развитието на бактерии във или върху влакното и по този начин подобряват хигиената.

Преглед на ползите
Съдържа активна съставка с постоянни антимикробни свойства
Потиска растежа на бактериите във и върху влакното
Доказано е, че няма ефект върху кожната флора
Тествано за съвместимост с тялото
Увеличава и подобрява чистотата
Придава усещане за свежест
Потиска развитието на микробни миризми в текстила

Свойствата на тъканите Trevira: те са еластични, издръжливи, дишащи или регулиращи топлината, а антимикробната функция се създава с биоактивните влакна Trevira. Биоактивните тъкани Trevira, изработени от тези влакна, съдържат вградена защита срещу микроорганизми. Биотичните влакна Trevira защитават текстила, като намаляват до минимум растежа на бактериите във и върху тъканта.

За разлика от продуктите, които са обработени след това или са завършени с вещества, които могат да мигрират в околната среда, Trevira Bioactive има антимикробен агент, който е плътно интегриран във влакнестия полимер. Тази добавка има дълготраен антимикробен ефект.

Тествани за безопасност
Изчерпателни тестове, проведени от независими външни лаборатории, показват, че биоактивните влакна Trevira имат антимикробен ефект, което означава, че биоактивният компонент предотвратява експоненциалния растеж на бактериални популации върху повърхността на влакното. В обширно дългосрочно проучване Институтът "Хоенщайн" също така показа, че биоактивните тъкани Trevira са щадящи за кожата. Антимикробният ефект се ограничава до повърхността на влакното, както показват проведените тестове за кожна съвместимост и цитотоксичност, при които не е доказано увреждане на кожните клетки, кожната флора или други показатели. И като текстил Trevira Bioactive естествено предлага всички предимства на доказаните влакна Trevira.

STOP BACTERIA

 

СтатусПроизводителСамо в наличностVypíše pouze produkty skladem
Bulgarian
bg
Čeština
cz
English
en
German
de
Hungarian
hu
Polish
pl
Romanian
ro
Slovak
sk
Ukrainian
uk