Университетско проучване показва, че сребърните йони са ефективни срещу вируса на ТОРС

AgION Technologies, Inc.водещ доставчик на инженерни антимикробни решения, обяви днес, че изследователските ѝ усилия са показали, че йонното сребро ефективно инактивира щам на човешки коронавирус 229E, вирус, свързан с ТОРС, по време на лабораторно изследване, проведено от Университета на Аризона.

Проучването, ръководено от C.P. Герба, д-рD. a K.R. Bright, Ph.D., тествани различни нива на йонно сребро и мед, за да се определи дали те са ефективни срещу щам 229E на човешкия коронавирус. Проучването показва значително намаляване на вируса в рамките на 1 час (90 %) и намаляване на нивата на вируса под границата на откриване след 24 часа експозиция (99,99 %).

"Изследванията показват, че йонното сребро има потенциала да деактивира вирусите за сравнително кратко време."

УЕЙКФИЙЛД, Масачузетс - 13. юни 2005 г. - AgION Technologies, Inc.водещ доставчик на инженерни антимикробни решения, обяви днес, че изследователските ѝ усилия са показали, че йонното сребро ефективно инактивира щам на човешки коронавирус 229E, вирус, свързан с ТОРС, по време на лабораторно изследване, проведено от Университета на Аризона.

Проучването, ръководено от C.P. Герба, д-рD. a K.R. Bright, Ph.D., тества различни нива на йонно сребро и мед, за да определи дали те са ефективни срещу щама 229E на човешкия коронавирус - щам, който често се използва като заместител на вируса на ТОРС в лабораторните изследвания. Проучването показва значително намаляване на вируса в рамките на 1 час (90 %) и намаляване на нивата на вируса под границата на откриване след 24 часа експозиция (99,99 %).

"Изследванията показват, че йонното сребро има потенциала да деактивира вирусите за сравнително кратко време."

"Това са много вълнуващи резултати", казва д-р Добре. "Фактът, че йонното сребро е ефективно срещу този щам на човешкия коронавирус, предполага, че то може да бъде ефективно и за намаляване на човешкия вирус SARS, който причинява широко разпространено заболяване в много страни по света. Тъй като съединението е едновременно безопасно и ефективно, има безброй потенциални приложения. "

Това проучване потвърждава предишни констатации от изследвания на човешкия вирус SARS и котешкия коронавирус. Проучване от 2003 г. на Китайския център за контрол и превенция на заболяванията установява, че йонното сребро напълно деактивира човешкия вирус на ТОРС след 2 часа. Освен това лабораторно проучване, проведено от Университета на Аризона през 2003 г., установява, че йонното сребро деактивира 99% от котешкия коронавирус в рамките на 4 часа.

"Изследванията показват, че йонното сребро има потенциала да деактивира вируси за сравнително кратък период от време", казва Джеф Троголо, д-р.D., главен технологичен директор, AgION Technologies, Inc. "Проучванията показват, че коронавирусите могат да оцелеят върху повърхности в продължение на часове, а в някои случаи дори дни, така че има вълнуващ потенциал технологията AgION да се развие в решения, които се използват за намаляване на тези вируси върху замърсени повърхности.

Антимикробното съединение Agion се състои от естествено срещащи се сребърни йони и керамичен материал, наречен зеолит. Той е безопасен, дълготраен и доказано ефективен срещу широк спектър от микроорганизми, включително бактерии, водорасли и гъбички като плесени и дрожди. Антимикробните продукти Agion се използват в широк спектър от приложения и могат да бъдат открити в уреди, строителни продукти, отопление, вентилация, климатизация, медицинско оборудване, филтриране и доставка на вода, преработка на храни и опаковки, както и в редица други потребителски, промишлени и медицински продукти. Антимикробните препарати AgION понастоящем не са регистрирани от Агенцията за защита на околната среда, за да докажат ефикасност срещу коронавируси.

СтатусПроизводителСамо в наличностVypíše pouze produkty skladem
Bulgarian
bg
Čeština
cz
English
en
German
de
Hungarian
hu
Polish
pl
Romanian
ro
Slovak
sk
Ukrainian
uk